Life’s magic will be found in the space between stimulus and response.

Neurofeedback

WAT IS NEUROFEEDBACK

Neurofeedback is een vorm van hersentraining die je brein helpt zo efficiënt mogelijk te functioneren. Een efficiënt brein werkt flexibel en veerkrachtig. Dat zorgt voor rust in je hoofd. Daarnaast heeft een vitaal brein opmerkelijk veel positieve effecten op andere aspecten van je leven.

Neurofeedback is een krachtige en veilige manier wanneer je alles uit jezelf wilt halen, hardnekkige patronen écht wilt doorbreken en wanneer je last hebt van factoren zoals angst, stress, oververmoeidheid, slaapproblemen en concentratieproblemen die je er telkens van weerhouden om VOLUIT te leven en werken.

Wij werken met de integrale non-lineaire technologie van NeurOptimal. Deze vorm van neurofeedback is 100% veilig en zeer geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

VOOR WIE IS NEUROFEEDBACK

Neurofeedback maakt je brein vitaler en veerkrachtiger wat het geschikt maakt voor iedereen. Ook voor kinderen. In combinatie met de coaching richt de behandeling zich op jouw situatie, probleem of doelstelling.

BACK IN BALANCE

Geregeld komen clienten omdat ze last hebben van factoren die ze ervan weer houden om voluit te leven. Denk hierbij aan stressklachten, slaapproblemen, somberheid, burn-out, angsten, hyperactiviteit, (extreme)impulsiviteit, gebrek aan zelfvertrouwen.

PEAK PERFORMANCE

Ook zien we vaak clienten die prima functioneren maar otch het gevoel hebben dat ze niet het onderste uit de kan halen. Denk aan ondernemers, artiesten, kunstenaars, topsporters en andere actievelingen die graag willen onderzoeken hoe ze hun volledige potentieel kunnen benutten.

KINDEREN

En daarnaast zijn veel van onze clienten,  kinderen ( 5-18 jr) die last hebben van adhd gerelateerde klachten, moeite met concentreren, sociale problemen of een gebrek aan zelfvertrouwen.

 

 

 

WAAROM NEUROFEEDBACK

Neurofeedback van Neuroptimal is een totaal veilige trainingsmethode.Tijdens een neurofeedback training leren de hersenen om efficienter te werken en daardoor meer in balans te komen. Door zowel de flexibiliteit (makkelijk aanpassen aan de omstandigheden) als de veerkracht ( een stevige ‘basisstaat’ om naar terug te keren na momenten van stress) te vergroten. Met een flexibel en veerkrachtig brein ervaar je rust én kan je bergen verzetten!

Neurofeedback is zeer effectief bij:
Overspannenheid en Burn-out
Onrust, angst en bezorgdheid
Ongezonde gedragspatronen
Overgangsklachten
Problemen rondom voeding en eetgedrag
Onzekerheid en negatief zelfbeeld
HSP Hoogsensitiviteit
Behoefte aan zelfontwikkeling en reflectie
AD(H)D
Moeite met grenzen stellen en nee zeggen
Neurofeedback & Peakperformance
Neurofeedback is ook effectief wanneer je je prestaties op bijvoorbeeld zakelijk, creatief of sportief gebied wilt optimaliseren. Tiger Woods en AC Milan gingen je voor.

DE EFFECTEN VAN NEUROFEEDBACK

Doordat je hersenen veel psychische en lichamelijlke processen aansturen kan je effecten verwachten op uiteenlopende gebieden: emotioneel, cognitief, lichamelijk, relationeel en spiritueel. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende effecten.
N
Grote verbetering in stressbestendigheid
N
Gevoel van overzicht en grip op het dagelijks leven
N

Afname van hoofdpijn, migraine en oorsuizen

 

N
Verdwijnen of verminderen van uiteenlopende fysieke klachten
N
Een groter vermogen om ‘gezondere’ keuzes te maken
N
Makkelijker grenzen stellen en nee zeggen
N
Grotere eigenwaarde en meer zelfvertrouwen
N
Zeer verbeterde slaap en helderder gedurende de dag
N
Grote vermindering van stemmingswisselingen
N
Betere en langere concentratie
N
Minder gepieker en bezorgdheid
N
Afname van angstgevoelens
N
Verminderen van overgangsklachten
N
Meer focus
N
Innerlijke rust en stabiliteit
N
Dwangmatige of vastgeroeste gedragspatronen moeiteloos doorbreken
N
Verhoogde productiviteit
N
Duidelijker richting kunnen bepalen en met meer gemak grenzen aangeven

HOE WERKT NEUROFEEDBACK

Van de behandeling zelf merk je niet veel. Je krijgt vijf sensoren op je huid geplakt rondom je hoofd en oren, vervolgens zit je in een relax stoel en luister je naar muziek of kijk je een film.

De sensoren meten ondertussen je hersenactiviteit en de software geeft je hersenen vervolgens feedback doormiddel van kleine onderbrekingen in het geluid of in het beeld. Dit spreekt het zelfregluerende vermogen van je brein aan, je brein wilt de onderbrekingen vermijden traint  zichzelf zo naar zijn meest efficiënte en optimale staat.

Een eerste neurofeedback sessie en intake duurt 1,5 uur. Daarin bespreek je eerst samen met je neurofeedback-coach waar je aan wilt werken. Je doelstellingen worden in kaart gebracht en we bespreken wat je naast de neurofeedback in je dagelijkse zelf kan doen om je doelen te behalen. Vervolgens onderga je je eerste sessie.

De daaropvolgende neurofeedbacksessie duurt een uur. We beginnen telkens met een korte check-in: hoe gaat het en welke veranderingen bemerk je? Zijn vragen die aan bod komen. Om de drie sessies bekijken we opnieuw je doelstellingen.

Voor blijvend resultaat heb je meerdere sessies nodig met een frequentie van ongeveer één keer per week. Het aantal benodigde sessies verschilt per persoon en is afhankeljik van je doelstellingen, tijdens de intake kunnen we je daar een inschatting van geven (gemiddeld tussen de 8 en 15 sessies).

HOE VERLOOPT EEN CONSULT

Tijdens een eerste afspraak maken we kennis en bespreken we samen waar je tegen aanloopt en/of waar je verbetering wilt zien. Afhankelijk van je doelstellingen bepalen we hoeveel neurofeedbacksessies je nodig hebt en waar we coaching in kunnen zetten. De coaching vergroot je gevoel van stevigheid, we werken aan waar je voor staat, waar je naar toe wilt, wat je belemmert om daar te komen en wat je nodig hebt om dat te doorbreken. Specifiek kijken we naar vastgeroeste gedragspatronen . Na deze all-round check ontwerpen we samen een traject van ongeveer 8 tot 12 weken, wat impact heeft én past in jouw dagelijks leven. Wil je alleen neurofeedback en heb je verder geen behoefte aan coaching, ook geen probleem!

06 39440593

Houtweg 29

1251 CS Laren